Fostul director al școlii din Mărișel a ajuns la 100 de ani

Crișan Alexandru împlinește 100 de ani: Fostul director de la școala și la căminul cultural din Mărișel a înființat și secția de tâmplărie de la Cooperativa Munca Huedin.

„Dl Crișan Alexandru, născut în 23 februarie 1924, împlinește azi 100 de ani.

Cu o luciditate de invidiat și o modestie și blândețe demne de un ascet, bunicul Alexandru ne-a povestit câteva lucruri despre el. Tare ne-a fost drag să-i ascultăm vorbele și să aflăm lucruri neștiute despre vremurile din trecut!

La 36 de ani a plecat din Mărișel și s-a stabilit în Huedin. De meserie e tâmplar, și și-a făcut ucenicia la Câmpeni. A fost și director de școală la Mărișel dar și la Căminul Cultural din aceeași localitate.

După ce s-a mutat în Huedin, a înființat secția de tâmplărie de la Cooperativa Munca Huedin, unde a fost șef de secție. Aici a format zeci de ucenici.

Bunicul Alexandru ne vorbește cu drag despre activitatea de prestări servicii de tâmplărie către populație, din cadrul Cooperativei Munca Huedin, activitate care i-a adus aprecierea populației din zonă.

Mărunțel la trup dar cu o sănătate de fier, bunicul Alexandru ne informează că ultima dată a fost la spital… în tinerețe!” au anunțat oficialii primăriei Huedin.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu