Huedinul nimănui

De ce al nimănui? E al cetățenilor orașului veți spune. E al nostru al hoidanților.

E al nimănui din multe motive, unul fiind acela că s-a autoexilat în bula proprie, aceea în care nici măcar ziua națională a țării nu mai e marcată la nivel local.

Cetățenii orașului sunt  practic azi precum  partizanii din filmul lui Kusturica care erau ținuți în beci, sub teroarea că ii va găsi inamicul, asta la 20 de ani după terminarea războiului,  în vreme ce restul lumii era fericită și liberă.

Huedinenii  trăiesc inert în beci, hrănindu-se cu resturile aruncate de administrație prin vizetă , fericiți că dușmanul închipuit nu-i poate atinge.

Pe lângă faptul că orașul e cvasi lipsit de locuri de muncă, imposibil de traversat din cauza câinilor vagabonzi deloc prietenoși, total lipsit de orice formă de loisir atât pentru copii cât și pentru adulti, mai nou, în logica faptelor, Huedinului i se rupe elegant și de ziua națională a țării din care, ce să vezi, geografic, politic și administrativ “încă” face parte.

Deloc uimitor, pentru că mereu cineva trebuie sa fie de vină, de data aceasta de vină a fost… PANDEMIA!!!

Organizarea zilei de 1 Decembrie 2021 a fost trecută la diverse pe ordinea de de a ședinței Condiliului Local.

Discuția a fost scurtă, nu se organizează din cauză că indicele de infectare este mare.

Cu alte cuvinte voi sunteti de vina, v-ati infectat ca prostii, ati stat gura in gura, v-a luat valul.

Dar stati sa analizam un pic, sa nu ne avantam in pupa administratiei locale.

“Indicele de incidență este mare”,  în comparație cu ce, în condițiile în care nu au existat dispoziții guvernamentale în acest sens?

Aceasta era incidența covid in zilele despre care facem referință:

Dar vai! Cluj-Napoca municipiul de la care luăm lumină, stătea mai rau decat orașul Huedin.

Bine, la Cluj-Napoca s-a organizat si Târg de Crăciun cu de toate, unde mai pui că în  Huedin nu avem nici măcar ornamentele alea recondiționate, reluate de noi an de an.

Dar Gherla??? La 4,…..???

Nu se poate asa ceva? Au avut manifestați de ziua națională???

N-a fost la diverse cum că s-a aprobat și nu se poate???

Pe cine mai poate minți administrația din Huedin?

Poate doar pe cei care nu știu că în acest an, diferit față de anul trecut, nu au fost condiționări în sensul de a organiza manifestari dedicate zilei nationale. Singurele recomandări au fost cele generale, păstrarea distanței, purtarea maștii.

Se cuvine totuși menționat faptul că, o coroană de flori a fost depusă de către USR-PLUS la troița din centrul orașului, iar un cetățean al orasului, în nume personal a depus o coroană de flori la monumentul din fața fostei unități militare. Chapeaux!

Ceilalti, stați liniștiti în subsol, vă spun ei stăpânii când puteți lua o gură de aer și hrăniți-vă între timp cu oscioarele aruncate de la masa boierilor.

Distribuie articolul

Leave a Comment