Cărți Pentru Cei Pasionați de Medicină Veterinară

Ce este medicina veterinară?

Medicina veterinară este știința care are ca obiectiv apărarea sănătății animalelor, fie ele domestice sau sălbatice. Medicul veterinar are cunoștințe asupra bolilor pe care le pot face animalele, la preîntâmpinarea acestor boli, la tratamentul lor, la igiena animalelor și sunt atenți la oameni ca să nu se îmbolnăvească din cauza animalelor.

Medicina veterinară a apărut odată cu creșterea animalelor, și totodată cu dorința de a avea un animal de companie sau chiar mai multe . La început, oamenii făceau diferența între o durere de burtă la un copil de trei ani și un sconcs bătrân în vârstă de șaptesprezece ani. Mult mai târziu s-au inventat și medicamentele speciale care trebuie administrate numai animalelor.

Cele mai apreciate cărți despre medicina veterinară

Dacă ești un medic veterinar care îți dorești să cunoști mai multe, să te perfecționezi și să înveți cum să împarți viața profesională de cea personală alege să citești câteva cărți de medicină veterinară.

,,Saunders Comprehensive Veterinary Dictionary, 4e 4th Edition” reprezintă unul dintre cele mai cuprinzătoare dicționare din domeniul cărților veterinare. Există peste 1000 de ilustrații color care ajută fiecare cititor să înțeleagă mai bine ceea ce citește. Această carte poate fi folosită de fiecare echipă veterinară care are nevoie de o privire rapidă asupra unui caz oarecare.

Opera ,,Plumb’s Veterinary Drug Handbook”, sau altfel spus „Biblia medicamentelor veterinare” este o carte care ar trebui să se afle în orice cabinet veterinar, grădină zoologică și rezervație naturală. Ediția a 9-a conține 16 medicamente noi, doze pentru luarea mai ușoară a deciziilor pentru o gamă largă de specii, inclusiv câini, pisici, animale exotice și animale de fermă. De când s-a lansat prima ediție a acestei cărți nu s-au putut găsi dezavantaje serioase ale acestei manual.

O altă lectură care merită aprofundată este ,,Textbook of Veterinary Anatomy, 4e 4th Edition”, aici sunt acoperite aspectele principale și de bază ale anatomiei veterinare pentru anumite specii de animale, cum ar fi vaci, porci, oi, cai, capre, păsări și desigur, câini și pisici. Pentru prima dată, editorul a oferit o versiune plină color cu imagini ale conceptelor anatomice și procedurilor de disecție. În timp ce caracterul esențial al manualului este folosit în cea mai mare parte de studenții veterinari, este, de asemenea, util pentru repetarea elementelor de bază pentru oricine lucrează în domeniu.

Nu în cele din urmă, vă recomand una dintre cele mai cumpărate, citite și interesante cărți de medicină veterinară, aceasta este ,,Merck’s Veterinary Manual 11th edition”. După mulți clienți mulțumiți de-a lungul anilor, editorul continuă să actualizeze conținutul manualului. Este un manual excelent pentru fiecare medic veterinar care lucrează atât cu animale de companie, cât și cu animale de fermă. Manualul ,Merck’s Veterinary Manual 11th edition” acoperă toate bolile fiecărei specii domestice din întreaga lume.

Cartea are un format cu două coloane, imagini colorate și multe tabele comparative. Acest manual este unul foarte complex, lucru care se poate vedea numai din faptul că este o carte destul de groasă cu aproximativ trei mii de pagini pline cu informații esențiale care ar fi bine să le cunoască orice medic veterinar.

Cum este să ții o inimă de pinguin în mână, să tai un craniu de elefant, să te lupți pentru a salva viața unui dalmațian de numai câteva luni, să te confrunți cu pacienții turbați sau cu gelozia între animale ori să iei decizii de o fracțiune de secundă, cu mize mari pentru pacienți?

Medicii veterinari își petrec adesea toată ziua concentrându-se pe nevoile animalelor. Astfel, ajung în punctul în care să se întrebe cum a trecut ziua lor atât de repede și de ce nu au niciodată timp și pentru ei, nu doar pentru ceilalți. Totul pleacă de la felul fiecăruia de a fi. Uneori este bine să dai mai mult de la tine, dar alteori este benefic să spui ,,STOP! Am nevoie de o pauză!”.

Categoric nu ești singurul om care poate ajuta, mai ales dacă ești doctor. Cu siguranță ești înconjurat de multe persoane care ți-ar putea sări ție și pacienților tăi în ajutor. Nu uita, sănătatea celorlalți este importantă, dar și a ta este, astfel ai grijă de ea, nu o neglija, căci astfel vei ajunge în momentul în care să te chinui.

Cu toate acestea, dacă nu ești încă un medic veterinar, dar îți dorești, citește câteva cărți din cele menționate mai sus, ca atunci când vei da la o facultate de medicină veterinară, tu să ai deja câteva cunoștințe în domeniu. Este foarte important să fii pregătit oriunde ai alege să mergi. Nu știi niciodată cât de mult bine îți poate aduce o informație pe care ai aflat-o din cărți, din experiențele sau din greșelile celorlalți. Nu uita ca veterinar, trebuie să fii dentist, chirurg, radiolog, ecograf, endocrinolog, cardiolog, anestezist, ginecolog și toate celelalte.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu