Dezbatere antidrog la Huedin, în prezența a 300 de elevi. Forna: I-am îndemnat pe tineri ca în momentele în care tentația încearcă să pună stăpânire pe ei, să ceară ajutorul!

Vineri a avut loc cea de-a patra ediție a conferinței cu tema „PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR CLUJENI- ALEG”. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură din Orașul Huedin, în prezența a peste 300 de elevi și profesori de la cele două licee din orașul de sub Vlădeasa.

„Le mulțumesc în egală măsură tuturor instituțiilor partenere pentru implicarea în campania antidrog pe care astăzi am desfășurat-o și în Huedin.

Clujul este primul județ din țară unde instituțiile publice s-au asociat într-un ecosistem care luptă împreună împotriva escaladării acestui fenomen.

Suntem la cea de-a patra ediție, după evenimentele organizate în Municipiile Cluj-Napoca, Turda și Dej. Scopul acestor întâlniri este ca autoritățile cu competență în domeniu să discute cu tinerii, cu părinții, cu cadrele didactice și cu toți cei interesați să se implice activ în lupta împotriva celui mai mare inamic al societății contemporane și anume traficul și consumul de droguri.

Alături de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu dar mai ales alături de persoane care au trăit direct experiența consumului de substanțe psihoactice și actualmente sunt persoane reabilitate, dorim să ajungem cu mesajele noastre la tinerii din tot județul Cluj. Până în acest moment, în cadrul celor 4 evenimente, am reușit să interacționăm direct cu peste 1500 de tineri.

Doar prin comunicare, informare și o mai mare apropiere de generația tânără, putem să diminuăm escaladarea fenomenului de trafic și consum de droguri.

I-am îndemnat pe tineri ca în momentele în care tentația încearcă să pună stăpânire pe ei, să ceară ajutorul, să se sprijine pe familie, pe prieteni adevărați, pe dascăli în care au încredere și nu în ultimul rând, să apeleze la ajutor specializat din partea instituțiilor.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul:

  • Domnul Mircea Abrudean- Secretarul General al Guvernului
  • Domnul Mircea Moroșan- Primarul Orașului Huedin
  • Doamna Marinela Marc- Inspector Școlar General ISJ Cluj
  • Doamna Maria Forna- Consilier județean și președinte ATOP Cluj
  • Doamna Cristina Șaitiș- director Liceul Vlădeasa și consilier în adicții
  • Doamna Gina Pop – Comisar Șef în cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Cluj

Sebastian Petruț și Mihai Ghiopiaș, reprezentanți ai Teen Challenge Cluj, care și-au spus poveștile emoționante în calitate de foști consumatori de substanțe interzise și actualmente persoane reabilitate.

Evenimentul a fost moderat de doamna Amalia Gurzău, inspector școlar, comunicare instituțională ISJ Cluj” a precizat Maria Forna.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu