Dorin HAN: „Sunt mândru să fac parte dintr-o echipă devotată, PRO Beliș, PRO România!”

Veniți dintr-o zonă de munte, ce planuri aveți, în calitate de candidat al PRO România la Consiliul Local Beliș, dar și la Consiliul Județean Cluj, pentru îmbunătățirea situației locuitorilor din Beliș?

În primul rând, vreau să menționez că sunt mândru să fac parte din echipa PRO România, o echipă tânără, cu mulți oameni care sunt pentru prima dată în politică, o echipă foarte abilă și bine pregătită din punct de vedere profesional, o echipă devotată, PRO Beliș.

Planuri avem și nu vor rămâne la stadiu de planuri! Întreaga echipă a lucrat la programul de guvernare locală, care cuprinde proiecte pentru toate categoriile socio-profesionale de cetățeni, deopotrivă din mediul urban și rural. Eu, de exemplu, am susținut foarte mult ideea că trebuie să avem un brand turistic al Clujului.

Avem foarte multe obiective naturale și cultural-istorice neexploatate sau insuficient valorificate: de exemplu, pe teritoriul județului nostru avem o porțiune mare din vechiul traseu al Mocăniței de pe Valea Arieșului, care se continuă spre Alba. La noi, în zona Beliș, avem lacul care poate atrage foarte mulți turiști, avem peisaje extraordinare, iar tradițiile s-au păstrat mai vii. Acum că s-au interzis și ambarcațiunile motorizate, sunt convins că lacul va putea fi valorificat altfel, că vor avea acolo acces în special turiștii care au și un respect față de mediu, care știu să-și urmeze pasiunile în comuniune cu natura. Sunt deja pensiuni foarte frumoase, este destul de dezvoltată partea de agroturism, dar avem nevoie de un concept unitar care să ne ajute pe toți să prosperăm! Crearea unei identități locale este iarăși foarte importantă, după principiul regiunilor din alte state europene – de exemplu știm cu toții despre vinurile, peisajele și orașele medievale din Toscana, sau despre berea bavareză. Așa ceva îmi doresc și pentru Cluj, să fim recunoscuți și diferențiați prin ceva specific.

Știu că sunteți una dintre organizațiile PRO România din județ care aveți și un candidat de nădejde pentru Primăria din localitate. Credeți că dl. Crainic va putea câștiga în 27 septembrie?

Domnul Viorel Crainic este cel mai potrivit pentru această funcție și îl susținem la Primăria Beliș. Este un foarte bun gospodar și are experiență în administrație! Noi avem aici și o echipă puternică pentru Consiliul Local și împreună cu domnul Crainic suntem pregătiți să punem lucrurile în mișcare. Sunt foarte multe de făcut în Beliș, lucruri care trenează de mult timp. De exemplu, o problemă acută este lipsa canalizării sau măcar a unor stații de epurare acolo unde nu e posibil să avem canalizare. Iarăși, ne-am gândit că ar fi benefică întocmirea de către Asociația de Dezvoltare Microregiunea Vlădeasa-Huedin (din care face parte și comuna Beliș și al cărei președinte este chiar domnul Crainic) a unui proiect de alimentare și captare apă din lacul Fântânele, proiect care ar rezolva problema apei în toate comunele învecinate: Beliș, Râșca, Mănăstireni, Călățele. Și aș dori să mai menționez aici alte câteva proiecte pe care le avem împreună, pentru comunitatea din Beliș:

  • Asfaltarea drumurilor: Doda Pilii – Giurcuța de Sus, Doda Pilii – Smida (proiecte întocmite de mine în mandatul 2012-2016), Poiana Horea-Giurcuța de Sus, precum și reparații ale ulițelor comunale în Poiana Horea, Dealu Botii și reparația podurilor din Poiana Horea și Smida
  • Rezolvarea tuturor cererilor de acordare a titlurilor de proprietate pentru toți locuitorii comunei
  • Repararea clădirii Dispensarului Beliș
  • Obținerea statutului de stațiune turistică de interes județean, pentru a beneficia de mai multe oportunități de dezvoltare turistică
  • Acordarea de teren gratuit pentru tinerii care vor să se stabilească în comună
  • Exploatarea pădurilor în folosul oamenilor din comună fără a mai exista complicități pentru acordarea materialului lemnos în mod preferențial, cu scop electoral, cum se practică în prezent
  • Înființarea unui depozit de lemne pentru foc (destinat în special pensionarilor, dar nu numai), pentru asigurarea unor condiții de viață și de confort normale

Cum îi convingeți pe cei cu care vă întâlniți să voteze echipa PRO România?

Venind în fața lor cu proiecte care vizează dezvoltarea pe termen mediu și lung a comunei și apoi a județului, proiecte care să rezolve probleme importante, nu doar pe cele de moment. La nivel de județ, vorbim de exemplu despre sprijinirea producătorilor locali, vorbim despre infrastructură la standarde europene, despre protejarea mediului, stimularea agroturismului și despre modernizarea Aeroportului. Mai avem în plan să asigurăm oportunități pentru tinerii din mediul rural, care în acest moment, din lipsă de alternative, preferă să plece din țară și să își lase părinții, bunicii și chiar copii în urmă. Domnul Remus Lăpușan, candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Cluj, este un lider adevărat și se implică trup și suflet în gândirea unor proiecte care să asigure dezvoltarea județului, a fost prezent și în comuna noastră și a venit cu câteva idei foarte bune pentru agroturism, pentru agricultură ecologică și creșterea animalelor și avem încredere că din poziția pe care o va ocupa va lua cele mai bune decizii pentru județ și pentru zona noastră. De aceea și noi îl susținem și îl votăm cu încredere.

Un mesaj final pentru cetățenii din Beliș?

Ne cunoașteți, ne-ați ascultat ideile și proiectele. Știți deci că ne pasă. Ne pasă de oamenii din Beliș, ne pasă de comunitățile locale din România. Vă mulțumim că sunteți alături de noi și avem încredere că și pe 27 septembrie veți alege să fiți PRO Muncă, PRO Dezvoltare, PRO Beliș, PRO România!

Produs de SC ELEMENTE ADVERTISING & CONSULTING SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010

Distribuie articolul

Leave a Comment