Lansare de carte plină de emoție la Casa de Cultură din Huedin

 

Marți, 5.12.2017 la Sala Mică a Casei de Cultură din Huedin a avut loc un eveniment deosebit și foarte emoționant: lansarea volumului de poezii “Gânduri pentru mai târziu” (ed. Ecou Transilvan), semnat de Viorica Varga.

Evenimentul a reușit sa fie unul cu totul deosebit, poate și datorită faptului că poeta, face parte din categoria acelor oameni speciali care au înteles ca e posibil ca spiritul sa învingă destinul și boala.

Prieteni dragi, rude, medici, asistente, cunoscuți sau simpli invitați  au venit să o susțină în acest demers, iar lansarea a fost una plină de momente emoționante, la care toți cei prezenți au rezonat cu cauza  ce i-a adus împreună.

Un grup de tineri actori ai teatrului “Assentiment” de la Liceul Octavian Goga din Huedin coordonat de prof. Alexandru Jurcan au recitat câteva poezii din volumul autoarei.

“Versurile volumului sunt expresia trăirilor secrete pe care – din ce impuls – Viorica s-a hotărât să le astearnă pe hârtie, să le împărtășească și celorlalți, care asemeni ei, se află înăuntrul coliviei, dar și altor câțiva, puțini, aflați “afară”, scrie atât de frumos d-na profesor Elena Balc in prefata cartii.

Gazda evenimentului, d-na Giorgina Bodea a subliniat faptul că, deși captivă într-o lume pe care nu și-a dorit-o, nevoită să înfrunte o boală care o ține prizonieră de zeci de ani, autoarea a găsit resursele să lupte nu doar cu afecțiunea,  ci și cu discriminarea, stigmatizarea și prejudecățile oamenilor.

   

Coplesită de  emoții, autoarea a mulțumit tuturor celor care au făcut ca visul ei de a-și publica poeziile să devină realitate,  celor care doresc sa facă o introspectie în sufletul lor, a celor care cred că barierele pot fi depășite.

 

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu