Oana Goga despre Moroșan: „Pare forțat să candideze […] Ar putea fi un om cumsecade care să se bucure liniştit la pensie”

Oana Goga, consilier local și candidat din partea PSD pentru funcția de primar al orașului, a făcut public un lung mesaj despre decizia întârziată a actualului edil de a candida pentru un nou mandat:

De câteva zile, de când a apărut clipul prin care actualul primar al oraşului îşi anunţă o nouă candidatură la Primăria Huedin, multă lume mă întreabă ce părere am despre acest anunţ, despre clipul electoral, ce cred şi cum mă simt în calitate de contracandidat tânăr al candidatului liberal ce ne-a condus oraşul timp de 16 ani..

Sinceră să fiu, nu mă surprinde deloc anunţul domnului Moroşan. Nu e prima dată când procedează astfel.

De regulă într-o competiţie electorală un astfel de moment este speculat de competitori, iar candidatul care s-a tot gândit şi răzgândit, adică domnul primar aflat la sfârşit de mendat, este atacat şi desfiinţat. Probabil că ar merita un asfel de atac şi din partea mea. Eu sunt însă altfel crescută. Sunt fermă, hotărâtă şi puternică, dar am fost educată să am bun simţ şi înţelegere pentru cei de vârsta părinţilor şi bunicilor mei.

Aşa că vă spun onest că am privit clipul de anunţare a candidaturii domnului Moroşan şi am simţit multă tristeţe în acel clip video şi chiar compasiune pentru omul care se vede că nu îşi mai dorea asta, dar pare să fie forţat să candideze, că nu mai poate simţi şi înţelege nevoile reale ale oraşului chiar dacă şi-ar dori asta.

E trist să vezi cât de greu se încropeşte, după 16 ani de conducere a administraţiei Huedin, o poveste simplă şi chinuită a realizărilor domniei sale. Cred că trebuie să fie tare neplăcut pentru un candidat, care anunţase anterior că vrea să plece liniştit la pensie, să admită că mai sunt nişte lucruri de făcut în Huedin.

Ştim cu toţii, contrar celor spuse de domnul actual primar în clipul electoral, că nu doar problema câinilor vagabonzi şi PUG ul sunt problemele nerezolvate ale Huedinului. Huedinul în integralitatea sa este o mare problemă nerezolvată. Nu vreau să cred că aceasta e alternativa electorală la proiectul meu consistent pentru Huedin.

Răzbate atâta apăsare, neputinţă şi neînţelegere a vremurilor din acel mesaj electoral încât devine dureros pentru oricine locuieşte aici să-l privească.

Votul oamenilor care speră să trăiască în anul 2024 într-un oraş frumos şi liniştit, curat, modern, demn, dar deschis spre Europa, nu se poate cere de către un candidat ca bonus al deciziei de amânare a pensiei acestuia cu încă 4 ani şi doar pentru efortul de a mai sta încă un mandat chinuitor în fruntea oraşului. O astfel de cerere am văzut acolo, ceva de genul: am nevoie de încă 4 ani ca să rezolv problema câinilor comunitari şi PUG ul oraşului, în rest Dumnezeu cu mila sa… Trist şi jenant.

Am mai înţeles ceva din mesajul respectiv; domnul Moroşan ştie că sunt mai bună decât el în această competiţie. Mă cunoaşte din Consiliul Local Huedin şi ştie că aş fi un primar mai bun decât domnia sa în aceste vremuri. E nevoie de motivaţie, de putere, entuiziasm şi dorinţa de a face ceva în viaţa asta pentru comunitatea în care trăieşti. Eu le am pe toate acestea. Domnul Moroşan, din păcate, se vede că nu le mai are. Pare că a obosit şi e normal până la urmă să îi înţelegem starea de oboseală.

Cred că domnia sa ar putea fi un om cumsecade care să se bucure liniştit la pensie de noul Huedin pe care eu, în calitate de primar, sunt în stare să îl construiesc.

Pot face un oraş modern pentru toate vârstele, pentru toate aşteptările şi contracandidatul meu ştie asta, dar masa politică la care a ales cândva să mizeze şi să joace pare să fie mai tentantă decât realitatea şi adevărul din jurul nostru. Pot să înţeleg şi asta, dar vă asigur că eu le-am cerut celor apropiaţi să nu mă lase niciodată să fac un astfel de joc, să nu mă lase să trec limitele evidenţei vreodată în viaţă, să nu mă lase să devin caraghioasă şi neadecvată nicicând, să mă oprească la vreme, să-mi reamintească faptul că ieşirea din politică poate fi la fel de elegantă şi frumoasă ca intrarea.

În concluzie, după acest anunţ mă simt şi mai motivată să merg înainte. Nu vreau să cred că soarta Huedinului mai poate fi jucată vreodată la masa verde a înţelegerilor politice vechi şi strâmbe pentru comunităţile locale clujene. E vremea ca generaţia mea să construiască ceva trainic aici acasă, pentru românii de toate etniile, pentru generaţiile mai mari decâ noi, dar şi pentru tinerii care au nevoie de un viitor în Huedin. E nevoie de viziune, de deschidere dar şi de conexiuni şi de putere managerială pentru a nu rămâne un orăşel peticit, gri, abandonat şi trist ca imaginea din clipul electoral al celui ce s-a aflat în fruntea sa în ultimii 16 ani.

Am speranţa că oamenii, care au arma votului democratic în mână, văd ce se întâmplă şi îşi vor decide corespunzător viitorul astfel încât eu să pot să-mi pun în slujba lor puterea de muncă, viziunea, mintea, respectul şi devotamentul, iar fostul nostru primar să se poată bucura la pensie de facilităţile unui oraş aşa cum sunt convinsă că a visat, cândva, şi domnia sa să fie Huedinul” a anunțat Oana Goga.

Distribuie articolul

Un răspuns la “Oana Goga despre Moroșan: „Pare forțat să candideze […] Ar putea fi un om cumsecade care să se bucure liniştit la pensie””

  1. Este atat de trist sa vezi cat de departe poate merge ambitia si disperarea in politica. Oana Goga a prezentat intr-un mod matur si responsabil adevarul din spatele acestui clip electoral al actualului primar al orasului Huedin. Este clar ca acesta nu mai are resursele si viziunea necesare pentru a continua sa conduca orasul nostru. Oana Goga este un exemplu de buna educatie si intelegere pentru cei din generatia mai in varsta, chiar daca este mai tanara. Este impresionanta modalitatea in care si-a exprimat parerea, fara a ataca sau a jigni, ci pur si simplu facand o analiza obiectiva a situatiei. Este clar ca noi, locuitorii orasului Huedin, meritam mai mult de la liderii nostri locali si ca Oana Goga este cu siguranta o alegere mai buna pentru un viitor mai bun al orasului nostru. Va multumesc, Oana, pentru curajul si claritatea ta. Voi vota cu incredere pentru echipa ta si pentru o schimbare pozitiva in Huedin.

Lasă un comentariu