Răducu Buliga, candidatul PRO România pentru Primăria Negreni, preocupat să prevină răspândirea noului coronavirus: „Fiecare candidat trebuie să dea dovadă de responsabilitate în această perioadă”

Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, în care informațiile alarmante pun stăpânire pe agenda publică, noi ne propunem să rămânem o sursă rațională și credibilă de informare. De aceea, vă invităm și în continuare să îi cunoaștem mai bine pe candidații la primăriile din județ. I-am adresat câteva scurte întrebări domnului Răducu Buliga, candidatul PRO România pentru Primăria Negreni.

1. Avem tot mai multe cazuri de pacienți cu coronavirus și în țara noastră. Cum vă raportați la acest fenomen?

Mă bucur că m-ați întrebat, pentru că este un subiect care mă preocupă și am acum ocazia să le transmit câteva recomandări cetățenilor. Fiecare candidat ar trebui să dea dovadă de responsabilitate în această perioadă și să comunice onest și cu bună credință cu cetățenii, pentru a-i informa corect și a preveni răspândirea acestui coronavirus. Pro România Cluj a demarat deja acțiuni de informare pe plan intern cu privire la procedurile pe care trebuie să le urmăm fiecare, de la igiena personală până la comportamentul social. Am primit un ghid cu informații care vin doar din surse oficiale, poate fi accesat și pe site-ul proromaniacluj.ro, și fiecare dintre noi continuăm informarea în mediul rural, în comunitățile în care trăim. Pe scurt, le-aș spune tuturor să se spele pe mâini cu apă și săpun constant, să evite locurile aglomerate, să meargă la medic pentru simptome de răceală și să se informeze doar din surse oficiale.

2. Sunteți candidatul PRO România pentru funcția de primar. Ce apreciați cel mai mult la acest partid?

Faptul că vine cu o altă abordare față de ce a însemnat politica în țara noastră până acum. PRO România e proaspăt, în sensul că aduce și oameni noi, care nu au mai făcut niciodată politică, dar e și un model de viziune strategică, pentru că adună în același loc oameni cu experiență valoroasă, care și-au dovedit pregătirea profesională prin rezultate concrete. Astfel, îmbinând inovația cu experiența și ideile noi cu practicile dovedite, putem aduce prosperitate și dezvoltare de durată pentru comunitățile locale și pentru întreaga țară.

3. Cum vă doriți să arate comuna Negreni cu dumneavoastră primar?

Îmi propun să transform comuna într-un cuib în care să te simți protejat, susținut și în care să-ți fie drag să trăiești. E important ca fiecare cetățean să se simtă cu adevărat bine în locul unde trăiește. Așa cum fiecare facem eforturi ca în casa noastră să avem confort, să avem electrocasnice care să ne ușureze sarcinile domestice, să facem curat zilnic, să avem obiecte de decor ca să ne fie drag când privim în jur, tot așa, și în comună: trebuie să ne asigurăm că avem toate condițiile pentru a ne simți bine – infrastructură modernă în toate satele și cătunele, curățenie și igienizare continuă, servicii de siguranță pentru cetățean, facilități pentru petrecerea timpului liber și așa mai departe.

4. De ce v-ar vota pe dumneavoastră cetățenii din Negreni?

Pe de o parte, pentru că vin cu propuneri de a rezolva problemele cele mai importante ale cetățenilor și a dezvolta comuna pe termen lung, și nu doar cu idei de a cheltui banii publici pe ce se nimerește, fără o strategie viabilă. Iar partidul din partea căruia candidez mă susține cu expertiză și consiliere de specialitate pentru a implementa aceste proiecte.
Pe de altă parte, mulți cetățeni mi-au transmis deja susținerea, pentru că îmi cunosc firea de om hotărât și care duce lucrurile la bun sfârșit, precum și faptul că mi-am dovedit buna credință și competența în anii în care am condus școala din Negreni.

5. Ce reproșați actualei administrații locale și ce ați face dumneavoastră mai bine?

Eu îmi propun o administrație bazată pe transparență: cetățenii trebuie să știe cum se iau deciziile, care proiecte au prioritate și de ce, care este bugetul total al comunei, cum se cheltuie banul public și când. De aceea, voi comunica deschis și în mod constant cu cetățenii, prin mijloace online, dar și consultări publice, pentru ca fiecare cetățean să participe, prin exprimarea opiniei, la deciziile privind direcțiile de dezvoltare a comunei.
Și îmi mai propun să fac mai multe proiecte pentru a dezvolta, dar și a promova turismul local, fie pe direcția de agroturism, fie folosind brandurile celebre ale comunei: Târgul de Vechituri de la Negreni, Târgul de Cai de la Negreni, micii de la Negreni. Avem avantajul că suntem deja cunoscuți prin aceste simboluri locale, mai trebuie doar să ne asigurăm că le încurajăm dezvoltarea și promovarea și că plecând de la ele, vom iniția și susține și alte mici afaceri aducătoare de venituri și locuri de muncă în plan local, de la cele în industria alimentară, servicii de cazare și până la alte modalități de petrecere a timpului liber.

6. Un mesaj final pentru cei care vor vota la alegerile locale din acest an, în comuna Negreni.

Îmi doresc ca toți cetățenii comunei să aleagă să-și decidă singuri viitorul, nu doar să se lase conduși. De aceea, le transmit:
”Stimați cetățeni, fiți hotărâți și exprimați-vă opinia, pentru că eu sunt decis să vă implic, prin consultare, în tot ce ține de decizia administrativă și de cheltuirea banului public. Împreună, putem asigura un viitor prosper comunei Negreni!”

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu