USR Cluj: Apel Urgent pentru Finanțarea Integrală a reabilitării Școlii Speciale Huedin

USR Cluj face apel la Consiliul Județean să aloce banii necesari pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Școlii Gimnaziale Speciale din Huedin.

Actuala stare a clădirilor școlii, pe punctul de a se prăbuși, nu permite desfășurarea normală a procesului educațional. Școala nu este racordată la gaz, are o singura toaletă la 93 de elevi, nu există locuri de joacă. Problemele cu care se confruntă sunt amenințări reale la adresa siguranței copiilor și profesorilor și a calității educației.

Suma de 370.000 LEI propusă pentru finanțare de către Consiliul Județean nu este suficientă pentru a acoperi necesitățile de reabilitare, modernizare și echipare a școlii. Această sumă reprezintă doar 1,75% din totalul de aproape 20 de milioane lei necesari.

În ședința de săptămâna trecută a Consiliului Județean Cluj, consilierul județean USR Ionuț Florea a cerut ca reabilitarea școlii speciale din Huedin să fie finanțată integral.

USR Cluj a votat pentru alocarea acestei sume minime, dar a insistat pe necesitatea unor măsuri urgente pentru a aduce școala la un nivel civilizat de funcționare„Nu suntem de acord cu alocarea de fonduri insuficiente, care doar vor masca dezastrul, pentru câteva luni”, a declarat Ionut Florea, consilier județean din partea USR.

USR Cluj îi reamintește președintelui CJ Alin Tișe că investițiile în educație nu trebuie tratate ca opționale, ci ca priorități.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu