Clubul copiilor din Huedin și-a deschis porțile oficial în noul an școlar

Luni 26.09.2016 a avut loc un eveniment mult așteptat de către elevii din oraș, Clubul Copiilor din Huedin, a dat startul unui nou an de activități.  S-a întâmplat într-un cadru specific, cu o festivitate la care au participat copii, profesori şi părinţi deopotrivă.

Au fost prezente numeroase oficialități, printre care amintim: d-l inspector general Lucian Cuibus, d-na Horodincă Monica director al Palatului Copiilor din Cluj, primarul orașului Huedin, d-l Mircea Morosan, d-na viceprimar Buzas-Fekete Maria, consilieri locali PSD, d-l Matiș Horea consilier independent, reprezentanți ai poliției și jandarmeriei, părintele protopop Dan Lupuțan, de asemenea colaboratori, sponsori, directori ai școlilor din Huedin.

Clubul Copiilor din Huedin a fost înfiinţat în anul 1983 ca Filiala Huedin a Casei Pionerilor Cluj-Napoca (cercurile de Folclor, Judo şi Karturi). Denumirea s-a păstrat până în anul 1990, când instituţia a devenit Clubul Copiilor.

Din anul 1992 a căpătat personalitate juridică, în cadrul clubului funcţionând cercurile de Automodele – karturi, Electronică, Folclor, Judo şi Sculptură. Încă de la înfiinţare, Clubul Copiilor Huedin este în subordinea administrativă şi financiară a Palatului Copiilor Cluj-Napoca.

La începuturi îşi desfăşura activităţile educative în sălile de clasă, pe terenul de sport sau în sala de educaţie fizică a şcolii pe lângă care a apărut şi a crescut, Scoala cu clasele I-VIII Huedin/

Astăzi, Clubul Copiilor este situat în centrul oraşului  Huedin (strada Vlădeasa  nr. 7), într-o clădire în care funcţiona unul dintre cele mai vechi restaurante. În anul 2001, prin Hotărârea nr. 36 a Consiliului Local Huedin acest spaţiu a fost primit în folosinţă gratuită pentru o perioadă de 49 de ani.

Cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj si a Palatului Copiilor Cluj-Napoca clădirea a fost reparată, reamenajată şi dotată cu cele necesare pentru ca activitatea educativă să se desfăşoare în condiţii bune.

La deschiderea din acest an școlar  au fost prezenți 350-400 de copii care s-au înscris deja la cele șapte cercuri:

  • instrumente muzicale tradiționale – Bota Ioan
  • artă populară – Bara Stefan
  • sculptură/modelaj – Benk Andras
  • automatizări/calculatoare – Muntean Mirela
  • electronică/foto – Pandele Cristian
  • machete automodele – Brisan Gavrila
  • judo – Eger Eniko

“Înscrierile au început în 15 septembrie și este de reținut faptul că încă se mai pot face înscrieri, noi am prezentat oferta noastră educațională în toate clasele, inclusiv în școlile din zona Huedinului.

Avem cea mai importantă datorie din lume, aceea de a forma personalităţi, de a modela caractere şi de a crea condiţii pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Pentru a avea o imagine cât mai completă asupra educaţiei unui copil, este necesar să privim atât spre ceea ce se întâmplă în şcoală cât şi dincolo de orele de la clasă. Este important să acordăm o atenţie egală dascălului şi părintelui şi împreună să depistăm aptitudinile, înclinaţiile, talentele, preferinţele elevului şi să-l orientăm spre acel tip de activitate care-i va pune cel mai bine în lumină acea latură a personalităţii sale, care-l va ajuta în viitor să devină un bun sportiv, un bun actor, un bun muzician, un bun sculptor, un bun inginer, un bun pictor. Noi urmarim sa valorizam aptitudinile si valentele elevilor  si să-i încurajăm să-și urmeze visele și vocaia. Să-i ajutăm să creadă în puterile lor, în ceea ce sunt şi în ceea ce pot deveni.

Menționez faptul că în fiecare an organizăm concursuri și festivaluri internaționale, interjudețene și județene. În anul precedent, Clubul Copiilor din Huedin a obținut un număr de 263 de premii și pe această cale multumim tuturor factorilor implicați în pregătirea și stimularea performaței elevilor noștri.” A declarat pentru ziarul nostru dl. Ioan Bota director al Clubului Copiilor din Huedin.

clubul1 clubul2 clubul3 clubul4 clubul5

Distribuie articolul

Lasă un comentariu