Puișori de luni începe școala

Știu, vă vor aștepta aceiași profesori îmbrăcați în mare majoritate mai puțin cool. Cam demodați după gustul vostru ca să fim cinstiți. Că până la urmă nici n-au știut sigur cum să se îmbrace la un job ce se zbate între secol 18-21.

Cu niște haine acolo si ei. Să nu facem o tragedie din asta, niciodată profesorii n-au fost niște promotori ai modei. Bine, poate au fost cândva dar nu acum când hainele sunt scumpe si meseria plătită prost.

Posibil că nici nu vă vor zâmbi forțat asa ca în meme-urile de pe Tiktok. Ei sunt doar niște adulți neliniștiți la rându-le în legătură cu anul nou școlar. Actori intr-un sistem dușmănos care an de an își ascute săbiile împotrivă-le.

Sunt neliniștiți conștienți fiind ca n-au cum să fie eroii din basme! Nici măcar în alea spuse de ministru oricare ar fi el.

Așadar când vă uitați la ei în careu, că stau acolo în față, fiți îngăduitori,  să știți că și ei gândesc si ei ca voi… de ce cu popă, ce are el a face cu anul școlar??? Dar primarul sau reprezentantul Consiliului Județean, de ce zice că e minunat când ei au văzut ca e cu pereți scorojiti, bănci expirate de zeci de generații… etc… Cum o sa mă descurc eu? Și cum facem cu buda frate? De ea de ce nu zice nimeni?

Da puișor, mai începe un nou an școlar. În care ca de multe zeci de ani încoace ar trebui să fie diferit, însă nu e. Și nu e vina profesorilor puișor!

N-ai să crezi ce-ți spun, însă un profesor până sa ajungă sa fie acolo în față sa-l vezi tu, trece prin niste chinuri groaznice.

Si-ți explic astea toate pentru că spre deosebire de toata lumea ce “știe ea” eu nu te cred prost stimate pufulete!

Așadar până să vezi tu acolo la careu în  față un profesor,  el trece printr-o bizarerie de concurs cu o bibliografie așa de stufoasă încât nu știu cum să-ți explic, n-am cum îți explica că nu e termen de comparație la vârsta ta. E ceva de genul sa ții minte toate postările pozitive de pe rețele. Și alea negative. Toate!

Wtf, din inutilitatile alea învățate, el, omul ăla ce din toate meseriile lumii a decis ca vrea sa fie profesor a reușit să scrie peste nota șapte la concurs. Din start are niște super puteri. De aia îl vezi acolo!

Desi pare spre imposibil, in existenta lui de viitor profesor, asta a fost cel mai ușor lucru de făcut. Si de ce zic asta? Pentru ca odată ce-a obținut nota,  zidul adevărat, ăla al plângerii e Inspectoratul Școlar. Ala unde posturile alea bune le tin ei ascunse pentru ăia ce au luat sub nota cinci (pentru ăia fără super puteri). Si aici e prea mult sa vă explic de ce si cum e posibil. Că trebuie să mai creșteți sa înțelegeți. Să înțelegeti toate minunațiile în interesul învațământului of course. Pe asta cu “of course” mă bazez că e clar 😉

Ca să revenim, s-ar putea să vezi acolo și pe din ăia. Ăia fără super puteri zic. Nu-i mare lucru ăia să se nimerească să fie mai bine îmbrăcați. Și să nu aibă telefon pe android. Numa’ zic, da’ nu-i sigur.

Puișori! Uitați-va cu respect dar si cu reținere deopotrivă la profii noi. Nu va sfiiți sa-i puneți la încercare.

Când faceți însă caterinca uitați-va bine, dar bine de tot. De cine râdeți, pe cine luați în serios. Cautati idealistul ăla ce vrea să facă meseria aia de dascăl că a avut el un vis. Precum cei ce visează să zboare pe Marte, dar știu că nu vor avea niciodată banii ceruți de Bezos.

S-ar putea ca omul ăla sa aibă niște aripi pe care încap toate visurile voastre. Și-ar fi păcat să ratați așa ceva, pentru că nicăieri in viață nu veți mai găsi oportunitățile ce vi le oferă aripile infinite ale unui profesor care s-a încăpățânat să fie!

Dar știți ceva pufosilor? Voi veți ști ca nimeni alții să distingeți. Nu vă sfiiți s-o faceți! Școala este despre și pentru voi! Călcați-o în picioare. Storceti-o de toate! Căutați-vă dascălii frumoși și scrieți viața împreună!

An nou școlar plin de succese și împliniri pufanilor!

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu