Surpriză pe piața muzicală locală. Bota Florin-Dan lansează albumul ”La Hodin, la târg de țară”, muzică din Țara Călatei

Bota Florin-Dan, cel mai important interpret de muzică tradițională al Țării Călatei, lansează în 13 aprilie 2018, ora 18.00, la sala „Reduta“ a Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca, albumul La Hodin, la târg de țară.

După o experiență de aproape 20 de ani pe scena muzicală, interpretul aduce în lumină, într-un mod autentic, o suită de piese românești, care includ, însă, și sonorități ale etniilor maghiare și rrome ale zonei, rod al bunei conviețuiri din fermecătoarea Țară a Călatei.
Izvor de frumusețe, dăruire și reflectare a unor străvechi obiceiuri din satele Călatei, cântecele care se regăsesc pe album readuc tradiția la nivelul binemeritat, oglindind trecutul și constituind, în același timp, un exemplu de educare pentru noile generații.


Premiera constă în curajul interpretului Bota Florin-Dan de a aduce prin cântec ceea ce există, de secole, în conștiința locuitorilor, și anume buna înțelegere și conviețuirea existente atât la nivel muzical, cât și în viața de zi cu zi. Astfel, sonorități specifice fiecărei comunități s-au amestecat creativ, generând o stilistică proprie zonei Călata.
Vă invităm cu drag să luați parte la evenimentul de lansare.
Vor lua cuvântul: Tudor Sălăgean, istoric, director al Muzeului Etnografic și prof. dr. Adrian Mureșan, critic cultural.

Intrarea este liberă, iar CD-ul poate fi achiziționat în cadrul evenimentului, în magazinele de specialitate sau prin comandă pe e-mail florindanbota@yahoo.com sau telefonic, la 0744.933.555.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu