Tabăra muzicală de iarnă de la Săcuieu s-a încheiat cu succes

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj a organizat, în perioada 12-16 februarie 2018, la Săcuieu, o tabără muzicală de iarnă, la care au participat peste 60 de cursanţi împreună cu dascălii lor.

La finalul taberei, cursanții au pregătit un spectacol care a inclus momente de muzică populară și muzică ușoară având ca tematică iubirea, cu piese în special din repertoriul românesc, la care au luat parte localnicii şi alți oaspeţi sosiţi la Săcuieu.

„E un proiect demarat în anul 2012, cu două module – de iarnă şi de vară – iar aceasta e cea de-a douăsprezecea ediţie dedicată sărbătorilor de „Valentine`s Day” şi ”Dragobete”, cu un repertoriu specific, la care au participat cursanţii de la clasele noastre de canto muzică uşoară, populară şi instrumente de suflat.

Întotdeauna în acest gen de tabere se lucrează intensiv şi se îmbină plăcutul cu utilul. Astfel, s-a verificat, pe parcursul anilor, că e cel mai reuşit proiect cultural-educaţional al Şcolii de Arte Cluj, obişnuindu-i pe cursanţi cu rigorile spectacolului dar şi cu statutul de viitori artişti”, a declarat Vasile Corpodean, managerul instituţiei.

La final, oaspetele de onoare al taberei, domnul Vákár István, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – un mare iubitor al activităţilor Şcolii de Arte Cluj, care a filmat părţi extinse din spectacol şi le-a transmis „live” pe reţelele de socializare – s-a adresat cursanţilor: „Mă bucur că faceţi treabă bună şi totodată faceţi şi cinste Clujului. Acesta e lucrul cel mai important. Văd pasiunea pe care v-o insuflă instructorii voştri şi văd asta şi în rezultatele voastre.”

Articole asemănătoare