Primarii din Huedin, Sâncraiu și Călăţele vor să construiască o pistă de biciclete

Autoritățile locale din Huedin, Sâncraiu și Călăţele vor să implementeze un proiect prin intermediul căruia să construiască o pistă de biciclete pe traseul unei linii dezafectate de cale ferată. Cei trei primari vor să atragă în acest sens o finanţare europeană de 200.000 de euro, informează Ziua de Cluj.

„Împreună cu primarii din comuna Călăţele şi oraşul Huedin am iniţiat demersuri în vederea depunerii unui proiect cu fonduri europene pentru construirea unei piste de biciclete pe amplasamentul fostei căi ferate Huedin – Călăţele în lungime de 15 km, care este dezafectată. Avem deja hotărârea AGA a SNCFR prin care ei sunt de acord cu trecerea terenului în patrimoniul celor trei localităţi.

Proiectul cu finanţare europeană este în valoare de 200.000 de euro şi are scopul de a creşte potenţialul turistic al zonei. Astfel că am putea atrage turişti care să meargă cu bicicleta de la Huedin la Călăţele, trecând prin Sâncraiu”, a declarat pentru sursa citată Andrei Poka, primarul comunei Sâncraiu.

Pentru a putea implementa acest poriect, primarii din Huedin, Sâncraiu și Călăţele au cerut Prefecturii Cluj elaborarea documentaţiei necesare emiterii unei Hotărâri de Guvern, privind trecerea terenului din proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Transporturilor, în proprietatea publică şi administrarea consiliilor locale ale celor trei localităţi.

Cele trei localităţi fac parte din Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) Napoca – Porolissum, care a alocat o sumă de bani pentru acest tip de proiecte.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu